پوشیدن کفش نامناسب در محیط کار می‌تواند عوارض مختلفی برای سلامتی شما به همراه داشته باشد و بیماری های مختلفی را برای شما به وجود بیاورد. پوشیدن کفش نامناسب می‌تواند باعث درد در قسمت‌های مختلف پا مانند پاشنه، قوزک پا، کف پا و انگشتان پا شود. این درد می‌تواند ناشی از فشار، ساییدگی، عدم پشتیبانی کافی و یا تنگ یا گشاد بودن کفش باشد.

پوشیدن کفش نامناسب می‌تواند باعث عدم تعادل و ایستادن یا راه رفتن غلط شود که این امر به نوبه خود می‌تواند منجر به کمردرد شود. در ادامه این مقاله قصد داریم بیماری های ناشی از پوشیدن کفش نامناسب را برای شما نام ببریم و آنها را توضیح دهیم. 

بیماری های کفش نامناسب 

پاها یکی از حیاتی‌ترین اعضای بدن انسان است. برای مراقبت از آن باید از کفش های با کیفیت استفاده کرد، که کاملا از پاهای ما محافظت کنند. در محیط کاری زیان های فیزیکی، مثل اشعه، فشار و عوامل بیولوژی چون، ویروس ها، انگل ها، قارچ ها، باکتری ها و عوامل شیمیایی مثل مواد معلق، بخارات، فلزات، گرد و غبار و دود وجود دارد. مسائل بهداشتی, طرز قرار گرفتن پا در کفش, مسائل ارگونومیک و سایز کفش ایمنی از دیگر عوامل موثر در سلامتی پا به حساب می آیند. در ادامه بیماری ها و عوارض کفش نامناسب را برای شما توضیح خواهیم داد.

1. خار پاشنه

یکی از مهم ترین و درد آور ترین عوارض پوشیدن کفش نامناسب خارپاشنه می باشد. خار پاشنه یا التهاب پرده کف پا ( فاشیای کف پا یا پلانتار) یکی از علل درد در پاشنه پا میباشد. خارپاشنه معمولاً باعث درد شدید می شود و پس از مدتی پس از برخاستن و حرکت ، درد به طور معمول کاهش می یابد، اما ممکن است پس از مدتی ایستادن ، دوباره برگردد. افرادی که دارای اضافه وزن هستند و کسانی که کفش های نامناسب می پوشند نیز در معرض خطر ورم فاسییت کف پا قرار دارند. 

2. تاول ها

احتمالا درد تاول پا را تجربه کرده باشید. برای جلوگیری و پیشگیری از این مشکل، بهتر است کفش ایمنی اندازه پای شما باشد، استفاده ار کفش های تنگ رایج ترین صورتی است که باعث می شود که پای شما تاول بزند و این درد ناخوشایند را تجربه کنید. همچنین اهمیت جوراب پوشیدن را در پیشگیری از تاول فراموش نکنید. همانطور که خرید کفش ایمنی مناسب و کیفیت عالی از اهمیت زیادی برخورداراست، استفاده از جوراب هم اهمیت زیادی دارد.

3. کجی شست پا

در شست بعضی از پاها برجستگی هایی ایجاد میشود که به این برجستگی بونیون گفته می‌شود. کسی که استعداد این امر را داشته باشد اگر کفش نامناسب بپوشد، شست پای شخص به طرف خارج و در انگشتان دیگر انحراف ایجاد میشود، که باعث برجسته شدن بونیون و درد و کجی شست پا که به آن هالوکس والگوس می‌گویند، که در بعضی مواقع بسیار دردناک است و منجر به عمل جراحی میشود.

کجی شست پا

4. بد شکل شدن انگشتان پا

انگشت چکشی سبب خارج شدن شکل طبیعی انگشتان پا میشود، که بیشترین علت پوشیدن کفش نامناسب ایجاد می‌شود که به صورت خم شدن مفاصل انگشتان پا و بد شکل شدن آن‌ها است. پوشیدن کفش‌های نامناسب می‌تواند منجر به تغییر طول طبیعی انگشتان پا شود. پوشیدن کفش‌های نامناسب می‌تواند منجر به تغییر عرض طبیعی انگشتان پا شود.

5. درد پاشنه و مچ پا

کفش‌های نامناسب، به خصوص کفش‌های پاشنه بلند یا تنگ، می‌توانند فشار زیادی به پاشنه و مچ پا وارد کنند. این فشار می‌تواند منجر به درد، التهاب و تورم شود. کفش‌های نامناسب ممکن است پشتیبانی کافی از قوس پا را ارائه ندهند. این امر می‌تواند منجر به درد پاشنه و مچ پا، به خصوص در هنگام راه رفتن یا دویدن شود. مهم‌ترین کار برای پیشگیری از درد پاشنه و مچ پا، پوشیدن کفش‌های مناسب است. کفش‌هایتان باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا انگشتان پا در آنها آزادانه حرکت کنند و از جنس‌های نرم و تنفس‌پذیر باشند.

6. پینه و میخچه 

یکی دیگر عوارض پوشیدن کفش نامناسب میخچه و پینه می باشد. میخچه، قسمتی از پوست است که در واکنش به تماس یا فشارمکرر ضخیم و سخت میشود. میخچه کوچکتر از پینه و بیشتر در زیر انگشتان پا، پاشنه پا و هرنقطه ای از بدن که تحت فشار باشد به وجود می آید. پوشیدن کفش نامناسب، و وارد شدن وزن به کف پا در کفش نامناسب از علت اصلی پینه و میخچه هستند.

7. بیماری نوروپاتی (Neuropathy)

پوشیدن کفش نامناسب به طور مستقیم باعث ایجاد نوروپاتی نمی‌شود، اما می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد. کفش‌های نامناسب، به خصوص کفش‌های پاشنه بلند یا تنگ، می‌توانند فشار زیادی به عصب‌های پا وارد کنند. این فشار می‌تواند منجر به آسیب به اعصاب و در نهایت نوروپاتی شود. کفش‌های نامناسب می‌توانند جریان خون به پاها را محدود کنند. این امر می‌تواند منجر به ایسکمی (کمبود اکسیژن) در اعصاب و در نهایت نوروپاتی شود.

8. عارضه انگشت چکشی

عارضه انگشت چکشی نیز یکی از عوارض پوشیدن کفش نامناسب است. انجام برخی از فعالیت‌ها، مانند دویدن یا پریدن، می‌تواند فشار زیادی به پاها وارد کند. اگر این فعالیت‌ها با پوشیدن کفش نامناسب انجام شوند، می‌توانند خطر ابتلا به عارضه انگشت چکشی را افزایش دهند. تقویت عضلات پا می‌تواند به پشتیبانی از قوس پا و کاهش خطر ابتلا به عارضه انگشت چکشی کمک کند.

9. فرورفتن ناخن در انگشت پا

فرورفتن ناخن در انگشت پا، عارضه‌ای شایع است که در آن لبه تیز ناخن پا به داخل پوست اطراف آن فرو می‌رود و باعث درد، التهاب و عفونت می‌شود. این عارضه بیشتر در شست پا رخ می‌دهد، اما می‌تواند در سایر انگشتان پا نیز اتفاق بیفتد. بلند یا ضخیم بودن ناخن‌ها می‌تواند خطر فرورفتن آنها در پوست را افزایش دهد. همچنین درد و التهاب ناشی از فرورفتن ناخن در انگشت پا می‌تواند راه رفتن را دشوار کند.

10. درد ناحیه کمر

درد در ناحیه کمر یکی از دشوار ترین عوارض پوشیدن کفش نامناسب نیز می باشد. کفش‌های نامناسب، به خصوص کفش‌های پاشنه بلند یا کفش‌های تخت، می‌توانند باعث عدم تعادل در بدن شوند. این عدم تعادل می‌تواند فشار زیادی به کمر، ستون فقرات و مفاصل وارد کند و منجر به درد شود. کفش‌های نامناسب ممکن است پشتیبانی کافی از قوس پا را ارائه ندهند. این امر می‌تواند منجر به افتادگی قوس پا، چرخش مچ پا به سمت داخل و در نهایت درد کمر شود.

11. صاف شدن کف پا

پوشیدن کفش نامناسب به طور مستقیم باعث صاف شدن کف پا (سُفُت شدن قوس پا) نمی‌شود، اما می‌تواند خطر ابتلا به این عارضه را افزایش دهد. انجام برخی از فعالیت‌ها، مانند دویدن یا پریدن، می‌تواند فشار زیادی به پاها وارد کند. اگر این فعالیت‌ها با پوشیدن کفش نامناسب انجام شوند، می‌توانند خطر ابتلا به صاف شدن کف پا را افزایش دهند. همچنین اگر سابقه خانوادگی صاف شدن کف پا دارید، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این عارضه هستید.

نکات مهم در هنگام خرید کفش های کار

خرید کفش مناسب یکی از مهم‌ترین کارهایی است که می‌توانید برای حفظ سلامت پاها و جلوگیری از مشکلات مختلف انجام دهید. کفش نامناسب می‌تواند باعث درد، ناراحتی و حتی آسیب‌های جدی به پاها، مچ پا و ستون فقرات شود. افرادی که مشاغل پرخطری دارند و در طوانی مدت کفش به پا دارند، در خرید کفش ایمنی یا پوتین ایمنی باید نیازهای ایمنی و نوع شغل خود را شناسایی کند.

زیره کفش بهتر است از جنس پلی اورتان باشد که در برار مواد نفتی، روغنی و محیط های اسیدی، ضد لغزش و عایق جریان برق باشد. رویه کفش باید از جرم ظبیعی گاو با ضخامت 2/2 باشد. همچنین بهتر است هنگام خرید کفش باید به برگه تأیید گواهی تست کفش توجه داشت. برگه تاییدیه در بر دارنده نکات مهمی مثل نوع کفش، کارخانه سازنده، مدل، تاریخ ساخت زمان تست و سایر مشخصات فنی و عکس کفش است.

امیدواریم پاسخ درستی به سوال کفش نامناسب چه عوارضی دارد؟ داده باشیم و این مطالب برای شما مفید بوده باشد.

5 دیدگاه در “عوارض کفش نامناسب

  1. مریم گفت:

    خیلی خوب بود

  2. دلیخون گفت:

    کاش وقتی کفش میخریم خیلی توجه کنیم و به قیمتش نگاه نکنیم، چون عوارض کفش نامناسب خیلی گرون تر برامون قراقره تموم بشه

  3. صدرا علی نژاد گفت:

    یک سالی هست به خاطر کفش نامناسب و درد پاشنه پا رنج میبرم و طول درمان طولانی ای داره

  4. حدیث نصیری گفت:

    یکی از بدترین عوارض پوشیدن کفش نامناسب خارپاشنه و میخچه هست واقعا درد و دردسر زیادی دارند

  5. مریم ربیعی گفت:

    سلام، تاول که کوچیک ترین و ساده ترین بیماری های کفش نامناسبه انقدر دردناکه، واقعا باید مراقب باشیم به بیماری هایی مثل خارپاشنه و میخچه و… دچار نشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *